Avondtraining 16-04-2016

Afgelopen weekend stond de derde groepstraining op de planning: de avondtraining. De insteek van deze training is dat het gele team aanwezig is om een gedeelte van de route af te leggen en om mee te maken hoe het is om in het donker te trainen.

De route liep van Willemstad naar Barendrecht, waarbij we onder andere door Numansdorp, Klaaswaal, Oud-Beijerland en Heinenoord kwamen. Zie hieronder een foto van de route.

route

 

Oeps, we vergeten Raymond!
Voorafgaand aan de training was er een auto-indeling gemaakt. Het plan was om te verzamelen bij de vestiging Barendrecht en van daaruit gezamenlijk te vertrekken naar Willemstad. De fietsen waren al in het busje geladen en iedereen was klaar om te vertrekken. Iedereen nam plaats in de auto waarvoor hij was ingedeeld, totdat Raymond ineens met de vraag kwam waar hij was ingedeeld. Hij was ingedeeld in de auto die zojuist al vertrokken was. Gelukkig was er nog plaats in een van de andere auto’s en kon Raymond gewoon mee naar Willemstad :-).

3, 2, 1 GO!
Om iets over 21.00 uur startte het eerste team, welke bestond uit de fietsers Jeroen en Maureen en lopers Gert, Peter, Koen en Wendy en chauffeur Sierd.
Een aantal minuten later startte ook het tweede team, met daarin Arjen en Maurice als fietsers en Raymond, Hans, Miranda en Remco als lopers. De chauffeur voor dit team was Bart. Daarnaast was Hans Lazet mee als chauffeur van het busje, welke gebruikt werd voor de fietsen. Op het Haringvliet kregen we te maken met een korte regenbui, maar verder waren de weersomstandigheden over het algemeen goed.

Catering
Ook de dames van team C waren er weer bij. Op de route stonden zij op een paar punten klaar om de teamleden te verwennen met ontbijtkoek, candybars, bananen, water en meer! Hieronder een foto van een deel van team C: Saskia en Tamara. We missen op de foto alleen Zorica.
IMG-20160416-WA0012

Heinenoordtunnel dicht?
Tijdens de training kregen we het bericht dat de Heinenoord tunnel tijdelijk afgesloten was vanwege een storing. Naar verwachting zou de tunnel rond 10 uur a half 11 weer open zijn! Dat was dus nog even spannend. Gelukkig was de tunnel tegen de tijd dat wij daar aankwamen weer open.

IMG-20160417-WA0000

Run-Bike-Run
Voor de Heinenoordtunnel was er een gedeelte in de route waar de auto’s niet konden komen. Vanaf hier werd de Run-Bike-Run ingezet. Dit was ook het punt waar Peter helaas uit de training stapte vanwege koorts. Chauffeur Hans heeft hem vanaf dat punt naar huis gebracht, zodat hij lekker zijn rust kon gaan nemen om goed uit te zieken.

De laatste loodjes
De laatste loodjes wegen het zwaarst, dat gold ook zeker voor de training. Natuurlijk moesten we als team eerst de heinenoordtunnel trotseren, wat uiteindelijk ook prima gelukt was. Vervolgens kwamen we aan in Barendrecht, waar we de warme koppen thee en de koude biertjes bijna konden ruiken, toen er ineens een flinke hoosbui over ons kwam! Compleet doorweekt kwamen we aan in Barendrecht. Maar wat hebben we het leuk gehad!

IMG-20160417-WA0001

Dit was de laatste groepstraining van ons team. Vanaf nu moeten de teamleden ieder voor zich gaan trainen tot de Roparun. Nog maar een paar weken en dan staan we weer aan de start in Parijs. Bij ons begint het al te kriebelen!

Kijk voor alle foto’s van deze training op onze Facebookpagina.

Please follow and like us: