25 jaar Roparun – wederom een onvergetelijke editie

Vrijdag 13 mei was het zover; het vertrek van team LPMW-Runners richting de camping in Parijs. De vierde editie voor team LPMW-Runners. Voor sommigen de eerste, voor anderen een van de vele keren. Zo was het voor Hans (loper), Robin (loper), Sierd (chauffeur) en Maureen (fietser) de eerste deelname aan de Roparun.

 

Vrijdag de 13e

Om 8:30 waren de meeste teamleden op kantoor om zich klaar te maken voor de heenreis. Kratjes, slaapzakken, hoofdkussens en meer werden in de trailer geladen. Helaas zou vrijdag de 13e, vrijdag de 13e niet zijn zonder dat er wat pech om de hoek kwam kijken. Helaas bleef ook ons team niet ongeschonden. Die ochtend ontstond er een mankement met de waterslang van de trailer. Gelukkig kon het probleem redelijk snel verholpen worden. Vlak voor vertrek werden de teamleden uitgezwaaid door hun eigen supporters. Na de gezamenlijke teamfoto voor de trailer konden we dan om 10.00 uur eindelijk vertrekken richting camping.
P1150873

 

Koffie in Nazareth

De eerste stop was bij Van der Valk in Nazareth. Hier hadden we gereserveerd voor een lekkere kop koffie of thee met een stuk appelgebak. Onze kersverse chauffeur Sierd werd hier gelijk op de proef gesteld. Een weg waar het navigatiesysteem ons naartoe stuurde, was afgesloten vanwege werkzaamheden. Met een kleine omweg en een avontuurlijke toeristische route (lees: mooie natuur en klein stukje spookrijden… oeps!) was team A uiteindelijk ook aangeschoven aan de koffietafel.

 

Aankomst op de camping

Doordat we ’s ochtends wat tijd verloren hadden door het waterslangincident, besloten we om direct na Nazareth door te rijden naar de camping. Ook hier was het even spannend. Vanwege een miscommunicatie met de camping waren wij in eerste instantie niet welkom. De camping bleek volgeboekt en het terrein waar we normaliter met de trailer op stonden was zeer drassig vanwege de hevige regenval van de dagen ervoor. De camping eigenaar durfde het daarom niet aan om de trailer op het oude vertrouwde terrein te plaatsen. Onze doorgewinterde vrachtwagenchauffeurs Floor en Johan dachten daar anders over en waren overtuigd dat ze de trailer veilig op, en uiteindelijk ook weer van, het terrein zouden kunnen halen. Zo gezegd zo gedaan en binnen een mum van tijd stond zowel de trailer als de slaaptent en het tweetal partytenten klaar. De uren daarna werden gevuld met een barbecue, een potje volleybal en de nodige muziek- en zanguurtjes. Daarna zocht iedereen zijn slaapplaats op, om in ieder geval nog een volle nacht slaap te pakken voor het begin van de Roparun.
13178688_816040361862931_1773385506162216554_n

 

Klaar voor de start!

De volgende ochtend was het de uitdaging om de trailer weer veilig van het terrein af te krijgen. Met een paar kleine aanwijzingen manoeuvreerde Johan de trailer gemakkelijk het terrein af. Klaar om te gaan rijden richting het startterrein in Parijs. Om 13.59 stond team 305 ingepland om te starten. Voor Lukas was dit een speciaal moment, omdat hij als loper gekozen was om te starten. De startende fietsers waren Jeroen en Maureen. Na flink wat hossen, zingen en dansen klonk daar het startsignaal. De Roparun was begonnen!

Bron: Phootoos.net. Copyright: Marc van der Veen

Bron: Photoos.net. Copyright: Marc van der Veen

De eerste run vond plaats van 13.59 tot ongeveer 19.00 uur. De eerste paar kilometers begonnen in de wijken van Parijs, na een kilometer of 10 kwamen we aan in een rustig gebied met veel natuur. De wissel met team B vond plaats rond 19.00 uur, waarna team A vertrok naar de trailer voor een heerlijke maaltijd en de nodige uurtjes rust. Een heerlijke pastamaaltijd zorgde voor de nodige koolhydraten.

 

Na een paar uurtjes van rust voor team A en inspanning van team B was het rond 00.00 uur weer tijd voor de wissel. Het was een zeer koude nacht, met temperaturen van slechts 4°C. Gelukkig waren de meeste teamleden goed voorbereid op deze weersomstandigheden. De runs en wissels daaropopvolgend verliepen allemaal vlekkeloos. Sowieso ging alles dit jaar enorm soepel binnen ons team. Helaas kon Lukas uit team A door een knieblessure de Roparun niet helemaal afmaken. Halverwege de 4e run is Lukas uit de estafette gestapt. Team B heeft daarom een stukje van de etappe van team A overgenomen en de lopers van team A hebben de volgende runs de kilometers van Lukas opgepakt.

 

De vele gezichten van de Roparun

Het eerste deel van de Roparun kenmerkte zich door mooie natuurlijke omgevingen. Het tweede deel van de Roparun vond vooral plaats in diverse dorpen en steden in zowel België als Nederland. Denk bijvoorbeeld aan steden als Zele en Ossendrecht, die ieder jaar weer flink uitpakken om benoemd te worden tot Roparunstad van het jaar.

13254483_816244011842566_6843845736355586165_n 13178957_10208154779200606_299722500796966480_n

De opgegeven snelheid van ons team lag op 11,1. Echter hadden we dit jaar een team vol met hazen, waardoor de snelheid ver boven de opgegeven snelheid lag. Bij de checkpoints kwamen we er achter dat we gaandeweg een hoop teams hadden ingehaald. Zo stonden we op ons hoogtepunt op plaats 29! Terwijl we een paar checkpoints daarvoor nog stonden op plaats 86 in het klassement.

 

De laatste kilometers richting Rotterdam

Doordat we dit jaar zo’n snel team hadden, waren we om 11 uur al uit de Heinenoordtunnel. Daarna vertrok het complete team richting Rotterdam. Voordat we daar aankwamen stond ons eerst de doorkomst door Barendrecht nog te wachten. Olaf de Ridder van De Ridder bier, wijn & lekkernijen had een klein feestje voor ons team en de supporters georganiseerd. Het was een mooi, en voor sommigen een emotioneel weerzien.

Bron: photoos.net. Copyright: Paul van der Wal.

Bron: photoos.net. Copyright: Paul van der Wal.

Vervolgens gingen we door naar Rotterdam. Langs het Daniel den Hoed ziekenhuis. Het ziekenhuis waar de Roparun grotendeels om draait. Dit blijft ieder jaar weer een bijzonder moment, dat eigenlijk niet in woorden te omschrijven is. Voor het Daniel den Hoed nemen medewerkers van het ziekenhuis hun hoed voor je af, mensen langs de kant die je bedanken, succes wensen of troosten. Het is daar een grote mengelmoes van emoties als verdriet, angst en dankbaarheid. Op het moment dat je als team het Daniel den Hoed ziekenhuis passeert, wordt je weer even met de neus op de harde feiten gedrukt. Hoe anders het had kunnen zijn? Ook voor jou, want kanker maakt geen enkele uitzondering….. voor niemand.

 

Na het Daniel den Hoed ziekenhuis reden en liepen we door richting de finish. Omdat het vanaf de Heinenoord een grote run-bike-run was voor ons team, moest er een loper gekozen worden die mocht finishen. Wij kozen Maarten, onze teamcaptain. Een teamcaptain die zich dit eerste jaar dubbel en dwars bewezen heeft en waar het team enorm trots op is. Onder luid gezang en gejuich van de rest van het team, volbracht Maarten de laatste meters van de Roparun. Uiteindelijk waren wij het 104e team die over de finish kwam.

 

Vervolgens was het tijd voor de ceremoniële finish op de Coolsingel, waar Nellie Cooman alle teams verwelkomde. Blijdschap en opluchting voerde hier de boventoon bij het team. We hebben het weer gehaald, de gehele tocht van Parijs naar Rotterdam!

Bron: photoos.net. Copyright: Ilse Gabel.

Bron: photoos.net. Copyright: Ilse Gabel.

Dat was het alweer…

We kunnen wederom terugkijken op een onvergetelijke Roparun. Een speciale editie, het 25 jarig jubileum. Ook was dit de editie waar Maarten de rol van teamcaptain op zich nam. Daarnaast was dit ook een speciale editie voor Zorica, Saskia en Tamara, de dames van team C. Dit jaar was het voor hen de laatste editie. Komende maanden zullen wij als team daarom op zoek moeten naar een nieuw team C. Want volgend jaar zijn we er natuurlijk gewoon weer bij. Roparun 2017, kom maar op!

 

En hier doen we het voor!

Iedereen kent wel iemand die overleden is aan kanker, of strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte. Een ziekte die geen uitzonderingen maakt en op de meest onverwachte momenten zijn entree maakt. Een ziekte die zijn slachtoffers willekeurig kiest, ongeacht leeftijd, geslacht, ras en fysieke gezondheid.

Kanker overkomt je. Kanker kan iedereen overkomen, ook jou! Daarom proberen wij het verschil te maken. Door onze deelname aan de Roparun hebben we dit jaar circa € 28.035,- opgehaald om het leven van mensen met kanker draaglijker te maken. Sommigen overleven deze ziekte, waar het voor anderen helaas te laat is. De kwaliteit van leven is voor deze mensen ontzettend belangrijk. Daar doen we het voor! Laten wij als gezonde mensen knokken, voor hen die dag in dag uit knokken tegen deze ziekte. Voor hen met kanker.

Wil jij ook het verschil maken en je steentje bijdragen? Neem dan contact op met onze sponsorcommissie via info@lpmwrunners.nl

Graag willen wij iedereen bedanken die door middel van een sponsoring of donatie heeft bijgedragen aan de goede doelen van stichting Roparun.

Please follow and like us: